Vem är jag, vad intresserar mig?

Jag är en person som gillar utmaningar som kräver förberedelser och planering. Det gäller oavsett om det är en befattning eller vad jag gör på min fritid.

Jag har varit verksam över 40 år inom näringslivet varav 24 som VD i olika branscher. Det som är signifikant är att desto mer komplex situation – desto mer motiverad blir jag att ta mig an ett uppdrag. Därför krävs det att uppdraget är tydligt från ägarna genom ett s.k ägardirektiv där det framgår vad man vill uppnå. Vad som är styrande t.ex lönsamhet, tillväxt, bygga värde. Det är här ägarna avgränsar, tydliggör och ger signalen till styrelsen vad som förväntas.

Ett ägardirektiv är helt avgörande för att en styrelse och Vd/ledning ska förstå uppdraget och kunna kraftsamla för att fokusera på hur vi når målet, tillståndet. I vissa lägen kan uppdraget vara att ta fram uppdraget d.v.s ägardirektivet till ägarna.

Det är heller ingen slump att jag valt olika branscher och bolag, det har varit planerat. För att få erfarenhet har jag medvetet sökt mig till startup-bolag, börsbolag, bolag ägt av staten, internationaliseringar, fusioner, M&A, Digitaliseringar o.s.v. Detsamma gäller min utbildning och kombinationen av att ha både examen som civilekonom och IT/programmerare.

Privat

Jag är gift med Marie, har 2 vuxna barn (Alexander och Viktoria), 2 vuxna bonusbarn (Oskar och Julia) samt samt två bonusbarnbarn (Selma och Freja).

På fritiden gillar jag all idrott både att aktivt utöva och passivt njuta av. Jag är en stor Färjestad supporter i ishockey och håller på Örebro och Chelsea i fotboll. På 80 talet lärde jag mig en del om amerikansk fotboll och har San Fransisco 49´ers som favoriter i NFL. På önskelistan står att lära mig paddla kajak, expeditionsresa till Antarktis och se en Super Bowl i amerikansk fotboll.

För att tillfredsställa mitt behov av tuffa utmaningar har jag genom åren genomfört ett antal långlopp som kräver förberedelser och planering och jag har njutit varje gång men samtidigt känt en tomhet och sorg när det är över.

Bland loppen märks Vasaloppet (9 ggr), Ski-Maraton på Svalbard. Jag har kört MarciaLonga i Italien, flera MTB lopp, flera långlopp i löpning (t.ex. Lidingöloppet), både gjort sommar- och vinter Triathlon, kört Gotland Grand Nationell i Enduro (med blandad erfarenhet), vandrat och bestigit flera leder och berg.

2019 lärde jag mig simma frisim och gjorde Vansbro simningen 3 km i 15,6 gradigt vatten. Det ger en fantastisk kick att klara av det mål man satt upp oavsett om det är i jobbet eller privat.